equip
enric

ENRIC SALA i SALIP

Nascut a Figueres el 04/02/48.

Una vida vinculada a l’esport: 46 anys jugant a hoquei sobre patins, arribant a 1a divisió. El meu segon esport va ser l’atletisme aconseguint una marca provincial. També vaig practicar-ne d’altres.

En la meva vida laboral hi cal destacar 12 anys de banca que vaig deixar essent-ne director i 21 anys com a copropietari de Viatges Figueres que vaig vendre per dedicar-me totalment a la pràctica i ensenyament de ioga Iyengar®, convertint la meva teràpia en l’eix de la meva vida.

De molt jove vaig tenir greus problemes a l’esquena i la única solució era operar-me, sense cap garantia de quedar mínimament bé. Vaig tenir la sort de conèixer en Jordi Martí, professor de ioga i gràcies a ell, el 1987 vaig fer els meus primers passos en el ioga Iyengar. Va començar a canviar la meva esquena i la meva vida.

El curs 93/94 en Jordi se n’anava a Índia i va fer un curs per poder-lo substituir, vaig donar dos mesos classes al seu centre. A partir d’aquí varen començar una sèrie de curtes substitucions a altres centres.

Així va ser com el curs 98/99 vaig començar a Olot, substituint un company que no va poder tornar i el que era un favor a companys va passar a ser un canvi important, començant seriosament a impartir classes de ioga.

El curs 2000-01 obro el “Centre de Ioga Iyengar® La Tribuna” a Olot i el 2008-09 el “Centre de Ioga Iyengar ® El Pou de Llum” a Figueres, actualment imparteixo classes al dos centres dels que en sóc el director.

Com a practicant he assistit a nombrosos intensius i seminaris a càrrec de qualificats professors. Sóc membre fundador de l’”Asociación Española de Yoga Iyengar®” “AEYI” i participo regularment en les seves convencions.

He fet la formació de professor de ioga Iyengar amb la primera promoció feta a Catalunya, dirigida per Jordi Martí, que va constar de 4 anys de preformació i dos de formació.

Sóc professor certificat de ioga Iyengar® per el RIMYI, “Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute”, de Pune (Índia). Independentment del ioga Iyengar, he fet cursos de sons harmònics que després del ioga és la meva passió, sóc professor diplomat en ioga Integral i també terapeuta en Pranic Healing (teràpia de les energies), nivell avançat.

He fet diversos cursos a la Creu Roja de la Garrotxa, el 2010 un de 8 hores de durada de SVB+DEA acreditat pel Consell Català de Ressuscitació, el 2011 en faig un reciclatge de 2 hores de durada. El 2013 hi realitzo el Curs de Formació d’Atenció Sanitària Immediata, nivell 2 (socorrisme bàsic) d’una durada de 50 hores lectives.

Com a professor he participat a diversos cursos d’especialització amb professors formadors com Faeq Biria, Patxi Lizardi, Jordi Martí, Xavier Alongina i Corine Biria. També he assistit a classes de Jordi Martí per a alumnes amb problemes especials.

Poseeixo el certificat HABILITAT el 2011 i el CERTIFICAT DE PROFESSIONALITAT D’INSTRUCCIÓ EN IOGA de nivell de qualificació 3, expedit per la Generalitat de Catalunya i avalat per la Unió Europea a 15 de maig de 2014.

A més de tots aquests anys compartint els meus coneixements amb els alumnes habituals, també he impartit, fora dels centres, cursos especials d'estiu (Ioga Vacances a Vilopriu anys 2008 a 11, Ioga Vacances a La Vajol 2017) i varies Màster Class, les últimes per a la celebració en l'àmbit provincial del "Dia Internacional de Ioga" organitzada al pavelló d'esports d'Olot els anys 2015 a 2017.

nuria

NÚRIA CASTELLÓ i COLOMER

Vaig néixer a Jafre el 08/01/71, resideixo a La Vall de Bianya des de l'any 2001.

De jove per una sèrie de problemes vaig agafar una depressió que em va portar a haver de prendre tres pastilles diàries durant uns 10 anys. L’any 2001 em vaig instal·lar a la Garrotxa. A finals de gener de l’any 2002, vaig haver d'estar de baixa per una altra crisi. Tenia tantes contractures que el metge em deia que tenia fibromiàlgia. Un dia una massatgista em va dir: "perquè no vas a fer ioga a la Tribuna, t'ho dic perquè tinc moltes clientes que hi van i estan contentes d'anar-hi, t'aniria molt bé”.

Vaig trucar-hi per demanar informació. L'endemà ja anava a classe, inicialment dos dies per setmana a la tarda, per cert que en el relaxació final em quedava adormida, fins al cap de mitja hora o més no em despertava. Al cap de pocs dies vaig començar a anar-hi també al matí, així m'obligava aixecar-me del llit.

Vaig començar a practicar el febrer de 2002, el mes de desembre el metge em va baixar la dosis del medicament i a partir del febrer del 2003 ja no en vaig prendre més.

Recordo que em descrivien com una persona amb els ulls caiguts i tristos i la cara de color de cendra. Les companyes de classe em deien: La bella dorment que no riu mai.

Des de llavors practico intensament el ioga Iyengar® sota la tutela d’Enric Sala. He rebut ensenyaments de Sílvia Ros, amb la que he fet intensius de ioga per a dones i he assistit a cursos intensius a càrrec de Jordi Martí de Barcelona, Modest Martínez de Sabadell, Josep M. Pàmies de Tarragona, Faeg Biria i Corine Biria de París i l’Enric Sala, del que també ha rebut una intensa formació docent.

Sóc membre de "l’Asociación Española de Yoga Iyengar® (AEYI)" i participo regularment en les seves convencions.

A més de les classes que imparteixo al "Centre de Ioga Iyengar® La Tribuna", des del curs 2002/03 també n'imparteixo al Casal de la Gent Gran de la Canya i des del curs 2005/06 a Sant Pau de Segúries.

El curs 2007-2008 vaig fer la preformació de professora de ioga Iyengar® i els dos cursos següents la formació amb la tercera promoció de Catalunya, dirigida per Jordi Martí.

Des del 16 d’octubre del 2010 sóc professora certificada de Ioga Iyengar® per el RIMYI, "Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute", de Pune (Índia).

Sóc diplomada de ioga Integral des de l'any 2005. I també vaig obtenir el títol avançat de Pranic Healing (Teràpia de les Energies).

A la Creu Roja de la Garrotxa, l’any 2010 he realitzat un curs de 8 hores de durada de SVB+DEA acreditat pel Consell Català de Ressuscitació. L’any 2011 faig un reciclatge d’aquest curs de 2 hores de durada. L’any 2013 he realitzat el Curs de Formació d’Atenció Sanitària Immediata, nivell 2 (socorrisme bàsic) amb una durada de 50 hores lectives.

La meva qualificació com a professora de ioga ha estat reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb els certificats HABILITAT el 2011 i amb l’ACREDITAT el 2014.

A més de tots aquests anys compartint els meus coneixements amb els alumnes habituals, també he impartit cursos especials per a les dones i ,fora del centre, cursos especials d’estiu.

marc

MARC SALA I GOU (pallasso)

Figueres, 11/07/1974

Llicenciat en Geografia a la Universitat de Girona. Artísticament, format a l’Aula Municipal de Teatre de Figueres i a l’Estudi Nancy Tuñón de Barcelona. Completa la seva formació amb estudis de dansa contemporània a l’Espiral de Girona, amb cursos de tècniques de Clown, Tècnica Alexander, esgrima teatral i d’instrument amb el saxo.

L’any 2006 inicia una croada per millorar la societat en què vivim amb la fundació de la companyia La Bèstia Peluda.

Comença a practicar Ioga Iyengar a "Espai Vital" de Figueres amb en Jordi Martí el curs 1988/89. Aquest inici ve promogut per la pràctica dels seus pares, l’Enric i la Remei, que l’animen a provar-ho. En Marc, en queda molt satisfet, i més quan una lesió mal curada al genoll, que de tant en tant li provoca molèsties, es resol del tot.

Des d’aleshores, practica Ioga Iyengar amb assiduïtat, tot i que, passa èpoques de crisi on impera la irregularitat. Una d’aquestes èpoques és quan marxa a estudiar a Girona. Tot i això, practica en un pis molt cèntric al costat del Centre Cultural “la Mercè” de Girona amb en Jordi Esteban del centre “Aditya”.

En tornar a Figueres, practica amb el seu pare l’Enric, que en aquells moments s’està preparant per ser professor titulat, i més endavant també amb la Núria Ros al centre “Espai Vital”.

El Ioga Iyengar cada cop més entra a formar part de la seva vida, i una bona sorpresa li arriba quan l’Enric, el seu pare, que dirigeix dos centres de Ioga Iyengar a Olot i Figueres (“La Tribuna” i “El pou de llum”, respectivament), li proposa donar classes per tal d’ajudar-lo. La resposta és afirmativa per part d’en Marc i això serveix d’estímul per créixer i evolucionar.

Des del gener del 2009 que està donant classes, el següent pas serà, indubtablement, fer la formació per ser professor titulat de Ioga en el mètode Iyengar. De moment, ja ha fet un curs de Pranic Healing (Teràpia de les Energies) i s’ha tret el títol de professor diplomat en Ioga Integral. La Generalitat de Catalunya reconeix els seus coneixements com a professor amb l’HABILITAT el 2011.

Remei

REMEI GOU I FONT

Nascuda a Figueres el 4-12-1950

Mestre d’Educació Infantil de la Generalitat de Catalunya, mestre de Català, actualment jubilada.

Va guanyar el segon premi d’ Experiències Pedagògiques Alt Empordà de l’Ajuntament de Figueres, juntament amb altres companyes presentant al concurs, un recull de llibres per a treballar la lectura al parvulari.

Va ser coautora del treball “Educació per a la salut a l’escola” a Preescolar, publicat pel CRP de l’Alt Empordà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres.

És autora de diversos contes. Dos d’ells, “Els tres reis despistats” i “Història d’una disfressa” teatralitzats per la companyia “La Bestia Peluda” s’han representat per diferents escenaris de les nostres contrades.

Té també estudis de piano, guitarra, flauta dolça, solfeig i harmonia.

Practica ioga Iyengar des del 1988. Ha tingut com a professors a Jordi Martí, Sílvia Ros, Núria Ros, Núria Castelló i Enric Sala, entre altres.

És sòcia des del seu inici de l’A.E.Y.I. - Asociación Española de Yoga Iyengar. Ha assistit a nombroses convencions de l’A.E.Y.I. amb les seves corresponents classes dirigides per professors de reconegut nivell professional.

Professora diplomada en ioga Integral. Ha fet cursos de Sons harmònics, Massatge Tailandès, Prànic Healing (Teràpia de les Energies).

Col·labora, sense impartir classe, en els dos centres amb la seva experiència tan pedagògica com iòguica.


Les asanes tenen moltes facetes; ens donen salut holística. Això inclou salut física, orgànica, mental, ètica, moral, intel·lectual, emocional i espiritual.
BKS Iyengar

Avís legal
Política de cookies


Llegir més frases